top of page

2022 Merkür Retro




Merkür, Güneş’e en yakın gezegendir. Başak ve İkizler Burcu’nun yöneticisidir. Başak Burcu’nda da yücelir.


Merkürcük diye adlandırdığım bu gezegen küçük de olsa bizim için büyük etkiler sağlayabilir. Küçük olması onu küçümseyeceğimiz anlamına gelmemeli! Merkür hızlı hareket eden bir gök cismidir. Bu sebeple de adına tanrıların habercisi Hermes’in adını vermişlerdir. Güneş’ten uzaklaşamayan Merkür egoya da hizmet eder.


Merkür aklına eseni yapan ve ondan çok çabuk sıkılan bir yapıya sahiptir. Medikal Astrolojide zihnimizi Ay temsil ediyor lakin nöron ve sinir ağımız Merkür’e aittir. Bu durum ise beyinden gelen sinyalleri alarak hareket kabiliyetimizi sağladığımıza işaret eder.


Bu sebepledir ki yıl boyunca gerçekleştireceği Retro ve durağan hareketlerini, takvim haline getirmek istedim.


Çünkü bu süreçte bağlantıları sağlayan Merkür’e dikkat etmeliyiz. Ağırlıklı olarak hava elementinde geri hareket edecek ve toprak elementinde ise durağanlaşacak.


Yıl sonunda 2023’e geçmeden toprak elementinde Retro hareketine başlayacak ve devam edecek.


İlk etapta 9 Mayıs- 4 Haziran süresince İkizler Burcu’nda gerileyecek. Anticiumdan Ay yönetimindeki Yengeç Burcu’na yansıyor olacak. Durağan zamanları ise toprak elementi olan Boğa'da olacak ki o da Ay’da yücelir. Bu süreçte zihin ile hareketlerimiz dengeyi yakalamalıdır.


İkinci etap 9 Eylül- 3 Ekim süresince Terazi Burcu’nda gerileyecek. Anticiumdan Jüpiter yönetimindeki Balık Burcu’na yansıyor olacak. Durağan zamanları ise toprak elementi olan Başak'ta olacak ki o da Merkür’de yücelir. Bu süreçte detaycı ve analitik düşünmek ön planda olurken aslolan büyük resme odaklanmak olacaktır.


Yılın son çıkış Retro’suna geçmeden önce Jüpiter vurgusu, bize büyük fikirlerin ancak iletişimsel eğilimler desteğinde elde edileceğini vurguluyor.


Sınav Konusu: Biliyormuş gibi yapmamaktan geçiyor.


Gölge Konular:

  • Anlamadan dinlemeden hareket etmek!

  • Fikir alışverişi yapmamak!

  • Sadece kendi düşündüklerinin doğruluğuna inanmak!

  • Ve en önemlisi araştırıp incelemeden hareket etmek!

Tüm bu sınavları doğru veremezsek, bir sonraki son düzlükteki etaptan yararlanamayabiliriz!


Üçüncü etap 28 Aralık- 19 Ocak süresince Oğlak Burcu’nda gerileyecek. Anticiumdan Jüpiter yönetimindeki Yay Burcu’na yansıyor olacak. Durağan zamanları ise yine toprak elementinde devam edecek. Bu süreç ise yaşadığımız sınırlı dünyada, sınırlarımızı ve hedeflerimizi doğru belirlememiz gerektiğini vurguluyor olacak.


Ezcümle: Tüm bu süreçler gerçekleşirken, büyük resme odaklan, hedeflerini doğru belirle. Çabucak sıkılmayacağın ve yanılgıya düşmeyeceğin hedefler belirle olmalıdır!

. . . 👉 www.jonewercomlek.com . . . 👾Seviliyorsunuz.💜 . . . 📲+90 530 572 08 59 📧jnewercomlek@gmail.com . . . #merkürretro #jonewastroloji



👾Seviliyorsunuz.💜



J.N.E.

Danışmanlık

GSM: 0530-5720859

jnewercomlek@gmail.com

Instagram: @jonew_astroloji

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page