top of page

Merkür Balık Burcunda



İletişim ve zihinsel faaliyetlerimizi temsil eden Merkür, 3 Mart 2023 saat 01:51 itibariyle Balık burcuna geçiyor. 3 Nisan 2023'e kadar seyri devam edecek.


Merkür Balık seyrinde, yüceldiği başak burcunun tam karşısındaki evde misafirliktedir ancak bu sever kendini yabancı (exil) ve alansız hisseder. Kendine alan yaratmak isteyecektir. Detaylarda boğulmak yerine artık olaylara daha geniş çerçeveden bakman gerekebilir. Küçük düşünmek yerine daha büyük düşünmek gerekebilir. Kelimelerle izah etmek burada artık mümkün olmayabilir. Olumsuz anlamda zihinler dağınık ve dalgın olabilir. Balık tarafında daha çok görsel hafıza ve kavrama devrede olacaktır. Öğrendiklerini uygulaman gerekecektir.


İletişimdeki ya da aktarımdaki bu pozisyon hemen aklına sadece olumsuzlukları getirmesin. Bu bir fırsat olabilir. Bugüne kadar algılamakta zorlandığın bir konu var diyelim neden algılamadığını hangi detayı atladığını yakalaman mümkün. Görsel hafızayı kuvvetlendirecek her türlü zihinsel faaliyet için uygun bir zaman dilimidir. Mecazi veya imalı iletişim sürecinde olunabilir dikkat! Zihnin idealize etmesi ve hayal gücü çok yüksektir.


Kişisel haritanda Balık burcunu kesen ev konularında bütüne odaklanmanı tavsiye edebilirim. Daha sezgisel hareket edebilirsin. Aşırı hayalperest olmamak da yine bu sürecin önemli özelliklerinden biri.


Merkür’ü ilgilendiren iletişim, ticaret ve her türlü aktarım prensibine bağlı işlemlerde yanılgılara dikkat edilmesi gereken bir süreç deneyimleyebilirsin.



Yükselen Koç ve Koç:

Senin inzivaya çekildiğini düşünebilirler. Yeni bir projeye başlamak için nadasa çekilmeni tavsiye edebilirim. Rüyalar devreye girebilir, dilersen kendine bir rüya defteri temin edebilirsin. Biraz zihnini dinlendirmek sana iyi gelecektir. Zihni dinginleştiren Meditasyonlar bu dönem iyi gelebilir.


Yükselen Boğa ve Boğa:

Sosyal çevre ve arkadaşlıklarla ilgili zihnin meşgul olacak gibi. Daha çok arkadaş ve sosyal çevre edinebilirsin. Hedeflerine yönelik planlamalar için de uygun bir süreç deneyimleyebilirsin. Aşk hayatınla ilgili daha hayalperest davranabilirsin. Sezgilerinin ön planda olduğu bu dönemde yeni başlayacak bir aşk ilişkisi söz konusu ise sezgilerine güvenmelisin. Finansal güvenceler alanında da daha bütüncül düşünmeli ve hareket etmelisin.


Yükselen İkizler ve İkizler:

Kariyerinle ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Yeni anlaşma ve sözleşmeler devreye girebilir. Ebeveynlerin ya da otorite figürü olarak gördüklerinle iletişim trafiğinde alınganlıklar söz konusu olabilir. Hayal gücünü ve yaratıcılığını devreye alman senin için faydalı olabilir.


Yükselen Yengeç ve Yengeç:

Eğitim, iletişim, medya ve ticaretin ön planda olacağı bir süreç deneyimleyebilirsin. Almak istediğin araç eğitimine başlamak için uygun bir süreç değerlendirebilirsin. Yakın çevre ilişkilerinde alınganlıklar söz konusu olabilir. Yayınlamayı ertelediğin o kitabı yayınlamak adına da işlemlerini başlatmak için uygun bir süreç olabilir.


Yükselen Aslan ve Aslan:

Ortak paylaşımlı mal varlıkları, vergiler, sigortalar ve kredilerle ilgili zihnin meşgul olabilir. Zihin dağınıklıklarına bu gibi konularda dikkat etmeni öneririm. Sosyal çevrenden destek görebilirsin. Arkadaşlar arasında yapılmış bir alacak verecek gibi ödenekler söz konusu ise de bu konularla ilgili geri dönüşler geri ödemeler söz konusu olabilir.


Yükselen Başak ve Başak:

İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konular gündeminde olabilir. Bu konularla ilgili daha önce fark etmediğin önemli detayları fark etme sürecinde olabilirsin. Önemli kararlarını bu dönem almak isteyebilirsin.


Yükselen Terazi ve Terazi:

Hayatını organize etmek, çalışma ortamın, çalışma arkadaşların ve rutin düzeninle ilgili deneyimler yaşayacağın bir süreç olabilir. Bu süreçte fark etmediğin ve gözünden kaçan detayları fark edebilirsin. Nadasa bıraktığın işlerini gündemine taşıyabilirsin. Arkandan dönen gizli kapaklı işlerin de gün yüzüne çıkmak gibi bir özelliği var ilkesine inanman gereken bir süreç de deneyimleyecek olabilirsin. Yurt dışı, yabancı dil ve işinle ilgili eğitimlere de yönelebilirsin.


Yükselen Akrep ve Akrep:

Hayattan keyif alacağın ve aşk ilişkilerinle ilgili gündemlerin olabileceği bir süreç olabilir. Yetenek ve becerilerinin üzerine daha çok eğileceğin ve hayallerinin peşinden gidebileceğin bir süreci deneyimleyebilirsin. Çocuklarınla ilgili gözden kaçan varsa detaylara odaklanabilirsin. Onların da hobilerini keşfedebilir ve bu konularda tecrübeler edinmeleri için girişimlerde bulunabilirsin. Aşk ilişkilerinle ilgili de gelişmelere hazırlıklı olmalısın. Yaratıcılığını ve hayal gücünü devrede tutmalısın. Ön plana çıkacağın bir süreçten geçiyorsun. Sosyal çevrende destekleneceğin bir süreç de olabilir.


Yükselen Yay ve Yay:

Ev, aile ve yuva ile ilgili gündemlerin olabileceği bir süreç olabilir. Bahsi geçen konularla ilgili yeni farkındalıklar edinebilirsin. Ev almak, taşınmak, ev ile ilgili değişim yapmak isteyebilirsin. İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili de farkındalıklar söz konusu olabilir. Bu konularla ilgili de değişimler ve taşınmalar ya da yeni sözleşmeler, yeni müşteriler gündemine taşınabilir. Hedeflerine ulaşman için bütüne odaklanmalısın.


Yükselen Oğlak ve Oğlak:

İletişim ve hayatına yön vermekle ilgili zihninin meşgul olacağı bir dönem olabilir. Yakın çevre, kardeşler ve kuzenlerle ilgili kuracağın iletişimlerde alınganlıklar söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda resme daha büyük çerçeveden bakmanı öneririm. Yeni anlaşma ve sözleşmeler gündeminde olabilir. Tanıtım ve pazarlama işlerinle ilgili de çokça meşgul olacağa benziyorsun. Zihninin bu yoğunluğu dalgınlıklara neden olabilir. Her türlü iletişim ve aktarım konularında ekstra dikkatli olman gerekebilir. Araç alım satımlarıyla ilgili gündemler oluşabilir. Araba kullanımıyla ilgili eksiklikler yaşadığını düşünüyorsan şimdi özel ders almanın ve kavramanın tam sırası. Ehliyet eğitimi için girişimlerde bulunabilirsin.


Yükselen Kova ve Kova:

Finansla konular, öz değer ve aşk ilişkilerinle ilgili gündemlerin olabilir. Değer göremediğin ve üstelik bunu anlatmaya çalıştığın, ancak anlattıkça anlaşılmadığını düşündüğün konularda artık hareketlerinle bunu aktarman gerektiğini fark ettiğin bir süreç deneyimleyebilirsin. Hesaplarını kontrol etmek ve detaylar yerine o detayların bütünde sana nasıl hizmet edeceğine odaklanabilirsin. Ödemek durumunda olduğun toplu bir ödeneğini taksitlendirmek isteyebilirsin. Sevgilinle yurt dışı seyahat planını gündemine taşıyabilirsin. Ayrıca aşk ilişkini bir sonraki adım olan söz ya da nişan gibi bir sonraki aşamaya taşıyabilir ve aile içinde bir organizasyon düzenleyebilirsin.


Yükselen Balık ve Balık:

Merkür senin burcuna geçiyor. Bu da gündeminde yeni başlangıçların olacağı anlamına gelebilir. Kendini çok daha iyi ifade ettiğin bir süreç deneyimleyebilirsin. Etrafında olup biteni daha net anlayacağın ve kavrayacağın farkındalıklar edinebilirsin. Ev, aile ve yuva konularına odaklanabilirsin. Ayrıca ikili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili de gündemlerin oluşabilir. Ortak paylaşımlı finansal konulara da ekstra dikkat etmen gerekebilir.







J.N.E.

Danışmanlık

GSM: 0530-5720859

jnewercomlek@gmail.com

Instagram: @jonewastroloji

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page