top of page

Yeni Ay Koç Burcu'nda

Aşırı solcudur aşk. Bu yüzden insanların sol yanını hedef alır. Ve aşk bu kadar solcuyken içinden sağ çıkmak imkansızdır. #denizgezmis



12 Nisan 2021 Pazartesi saat 05.30’da Koç Burcu’nun 22 derecesinde Yeni Ay gerçekleşecek. Ay’ın ve Güneş’in bir araya gelmesi yeni ayı oluşturur. Ay yok olmuştur, görünmezdir. Yeni Ay bizlere yeni bir şeyler başlatma enerjisini beraberinde taşır. Çünkü içerisinde Koç Burcu’nun başlatma enerjisini ve cesaretini barındırır.


Bu bir araya gelme durumu tıpkı sarılmak gibidir. Kendini zihnini sıfırlamak ve düşünmeden sol (sol=Güneş ve astrolojide ise kalbimizi temsil etmektedir.) yanına teslim olmaktır.


Sarılmak da neyin nesiydi? En son kime sarıldın şöyle sıkı sıkı… Ne işe yarardı bu sarılmak…


Bilimsel açıklamalara değinelim biraz…


“Genel olarak sarılmaların yönü, el gibi bir fiziksel motor fenotipine karşılık gelirken, duygusal durum sağ hemisferik duygusal işlemeye atfedilen sola doğru genel bir kaymaya neden olur. Sarılmanın sağlık yararları olduğu kanıtlanmıştır. Bir çalışma, sarılmanın oksitosin seviyelerini arttırdığını ve kan basıncını düşürdüğünü göstermiştir.”


Muhtaç olduğumuz kan damarlarımızda geziyor… Koç Burcu bebek burçtur. Öncü ve ateş elementine sahiptir. İlktir, ilk bahardır yani kısacası her şeyimizin ilkidir. Hadi gelin bu Yeni Ay’da oksitosin seviyemizi arttıralım… Ne dersiniz?


Risk almaya hazırlanın çünkü Yeni Ay Koç Burcu’nda bunu gerektirir. Evet, gerektirir diyorum. Fakat unutmayalım ki Yeni Aylarda hemen bir şey başlatmak doğru değildi, üç gün sadece niyetleniyorduk. Bu sebeple diyorum ki bu üç gün herkes “sol” yanıyla baş başa kalsın ve gerçekten ne istediğine karar versin. Önce kendimize dürüst olalım. Sonradan pişman olacağımız adımlar atmayalım.


Aşksa aşk, işse iş, girişimse girişim vb. gibi durumlar için cesaretlendirelim kendimizi ve emin adımlarla ilerleyelim.


Dürtüsel ilerleyeceğimiz bu süreci yüksek bilinçle yapalım…

  • Aşkımızı özgür kılalım.

  • Ben demek yerine biz demeyi öğrenelim.

  • Empati geliştirelim.

  • Uzlaşmacı, uyumlu ve dengeli olalım. (Panzehir etkisi)

  • İhtiyaçlarımızın hemen karşılanması gibi sabırsızlık göstermeyelim.

  • Öfkemize yenik düşmeyelim.

  • Narsist kişiliklere bürünmeyelim.

  • Bencil ve saldırgan olmayalım.

  • Düşünmeden hareket etmek ve sonuçlarını hesaba katmamak, umursamamak zararlı olacaktır.

Sarılmanın bizler için ne anlam ifade ettiğini hatırlayalım ve şu pandemi sürecinde neleri kaçırdığımızı hatırlayarak bilinçlenelim...


👾Seviliyorsunuz.💜


Oksitosin (İngilizce: Oxytocin), primer olarak beyinde nöromodülatör görevi olan bir memeli hormonudur. Beyinde hipotalamusta sentez edilir ve arka hipofizden salınır. Aynı zamanda kalpte de üretildiği ve salgılandığı bilinmektedir. Daha yakın zamanlarda, kalbin aynı zamanda bir nörotransmiter olarak hareket edebilen ve genellikle aşk veya sosyal bağ hormonu olarak adlandırılan oksitosini ürettiği ve salgıladığı keşfedildi.



J.N.E.

Danışmanlık

GSM: 0530-5720859

jnewercomlek@gmail.com

Instagram: @jonew_astroloji

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page