top of page

Yeniay Başak Burcu'nda

-Demeğe De Dilim Varmıyor Ama- #nazımhikmet




07 Eylül saat 03.51’de Başak Burcu’nun 14 derecesinde yeniay gerçekleşecek. Yeniaylar yeni başlangıçlarımız için niyetlenme arifesini bizlere sunuyor. Tüm yeniay dönemlerinde 3 gün boyunca niyetlenmek ve daha sonra harekete geçmek, dikkat etmemiz gereken önemli bir detaydır.


Başak Burcu’nu işçi arı olarak nitelendirebiliriz. Ele aldığı konular arasında tecrübe etmek, çalışmak, koşturmak, detaylandırmak, analiz etmek ve incelemek vardır. Tropikal Zodyak çemberinin 6.burcu ve 6.evini kesendir. Ekinoks döneminin de habercisidir (22Eylül). Yeniay etkilerinin hemen ardından gece ile gündüz eşitlenecek. Yeniay sürecini olumlu değerlendirdiğimizde, yeni bir serüven bizleri bekliyor olacak.


Gerçekleşen Yeniayın derecesi iki rakamını barındırıyor. İki rakamı sayısal anlamda dualiteyi temsil eder. Haritalarımızda ise duran varlıklarımızı, beslenme şeklimizi, öz değerimizi ve al-ver dengemizi temsil eder.


Tüm bu koşulları ele aldığımızda, güvenceler alanında ikililiklere dikkat etmemiz gerektiğini vurguluyor. Bu durum kişisel güvencelerimiz alanında her iki türlü gözlem yapabilme avantajı sağlayabilir. İki yüzlülük ve kararsız düşünceler, bizleri alaşağı edebilir. “Ne ekersen onu biçersin” deyişi tam da bu süreç için geçerli olabilir.

  • Paylaşmak ve tüm sorumluluğu artık üstlenmemek avantaj sağlayabilir.

  • Ortaklıkların resmileşmesi, ikili ilişkilerin resmiyete dökülmesi gibi durumlar önem arz edebilir.

  • Dengede kalmak, kazanç elde edebilmemiz için etkili bir süreç olabilir.


Astrolojide ise iki rakamı, Ay ile ilişkilendirilir ki bu da ihtiyaçlarımız, bilinçaltı konularımız ve güdülerimize vurgu yapar.


Kişisel haritalarımızda Başak Burcu hangi evimizi kesiyorsa, o konularla ilgili zihnimizin süzgecinden geçiremediğimiz ve hatta mütevazilik mertebesine eriştiremediğimiz ne varsa ipin ucunu kaçırmadan ruhsal tekamülümüzü tamamlamaya niyetlenelim.


Detayda gözlemlediğimiz konuların bütününü ele alabilirsek eğer, altı sayısı ile temsil edilen Başak Burcu bizlere mutluluk, bolluk ve bereket getirebilir.


Uyum, estetik, sanat ve aşkta bizlere gelecek olan hediyelerdendir.


Niyetlerimizin gerçekleşmesi için suyun çözücü özelliğinden faydalanabilmeliyiz. Burada sezgilerimiz çok önemli olacak. Dünyevi yorgunluklarımızı bu süreç içerisinde paylaşmak ve teslim olmak faydalı olabilir. Çünkü çok uzun zamandır aşina olmadığımız ve başa çıkamadığımız süreçlerden geçiyoruz.


Tahammül sınırı!


Lakin derin sular ve rahat ettiğimizi düşündüğümüz alanlara kaçmak fayda sağlamayacaktır. Olayların üzerine giderken, hızlıca kurban rolüne bürünmemek yine avantajımıza olacaktır.


Yaratım enerjisine güvenelim…


*****


Akrep Gibisin Kardeşim, korkak Bir Karanlık İçindesin Akrep Gibi. serçe Gibisin Kardeşim, serçenin Telaşı İçindesin. midye Gibisin Kardeşim, midye Gibi Kapalı, Rahat. ve Sönmüş Bir Yanardağ Ağzı Gibi Korkunçsun, Kardeşim. bir Değil, beş Değil, yüz Milyonlarlasın Maalesef. koyun Gibisin Kardeşim, gocuklu Celep Kaldırınca Sopasını sürüye Katılıverirsin Hemen ve âdeta Mağrur, Koşarsın Salhaneye. dünyanın En Tuhaf Mahlukusun Yani, hani Şu Derya İçre Olup deryayı Bilmeyen Balıktan Da Tuhaf. ve Bu Dünyada, Bu Zulüm senin Sayende. ve Açsak, Yorgunsak, Alkan İçindeysek Eğer ve Hâlâ Şarabımızı Vermek İçin Üzüm Gibi Eziliyorsak kabahat Senin, — Demeğe De Dilim Varmıyor Ama — kabahatın Çoğu Senin, Canım Kardeşim!





J.N.E.

Danışmanlık

GSM: 0530-5720859

jnewercomlek@gmail.com

Instagram: @jonew_astroloji

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page