top of page

Balık Burcu’nda Yeni Ay

Güncelleme tarihi: 13 Mar 2021

13 Mart 2021 Saat 13.21’de Balık Burcu’nun 23 derecesinde Yeni Ay gerçekleşecek. Yeni Ay gerçekleşirken Neptün ve Venüs’te Balık burcunda olacak. Takip eden günlerde (16Mart) ise Merkür Balık Burcu’na geçiş yapacak. Bu da demek oluyor ki birçok su elementi ve değişken bir nitelik yoğunluğu hakim olacak. Hazır bu kadar yaratım enerjisi hakim ben de genel hissiyatımı sizler için kaleme almak istedim… Keyifli okumalar dilerim...


Zodyak takım yıldızlarının sonuncusu olan Balık Burcu, Jüpiter yönetimindedir. Modern Astrolojide ise Neptün yönetimindedir. Balık Burcu’nda çok fazla derinlik vardır. Her burcu deneyimlediği için de yükü çok fazla olabilir. Aynı zamanda bilinçaltımızı da yönetir. Bu nedenle özellikle bu yeni ay bizi içimize bakmaya yönlendirecektir.


Balık Burcu’nun yönetimindeki Jüpiter’den bir çıkış yolu umut ederek. Jüpiter’in temsil ettiği At figürüne değinerek yazıma devam etmek istiyorum.



Asıl mesele herkesin en iyi atla geçebileceğidir. Oysa en iyi olmak için ikinci ya da üçüncü atla yola çıkabilmektir.” Demiş - Vicky Aragon


Atlar son derece hassas hayvanlar olup çevresindeki her şeye dikkat gösterir ve hareketlerini ona göre ayarlarlar. Tıpkı atlar gibi hassas bir süreçten geçeceğiz. Ancak Satranç taşlarındaki at, oyun esnasında diğer taşların üzerinden atlayarak hareket kabiliyetine sahip tek taştır. Her yöne yalnızca 'L' biçiminde hareket edebilir.


Bu 14 günlük serüvende sezgilerimiz kuvvetlenecek ve çevremizdeki olan biteni daha net kavrayacağız. Hareketlerimizi, sezgilerimiz doğrultusunda ayarlayacağız. Yeni başlangıçlar için yeni stratejiler geliştireceğiz. Hamlemizi yapmadan önce içte kendimizi sorgulayacak inziva sürecine çekileceğiz. Bu süreç kabiliyetlerimizi keşfettirecek ve hareketimizin yönünü önceden belirlememize yardımcı olacak. Daha önce başarılı olamadığımızı düşündüğümüz ne varsa bizleri yıldıramayacağını gözlemleyeceğiz. Tekrardan ve tekrardan en iyi olmak için direnecek gücü kendimizde bulacağız.


Hayallerimizi süsleyecek duygularımızdan nasıl yararlanacağız?


Bu yeni ay bizler için iyileştirici ve ilham verici olacak. Kendimize hangi soruları yöneltmeliyiz.


Neye başlamak istiyoruz?

Hayatımızda ne gibi bir değişiklik istiyoruz?

Kendimizin şifacısı olalım, nereden şifalanacağımızı sorgulayalım?


Bu soruları sormak, başlangıç için iyi olabilir.


Sezgiler, yaratıcılık ve bilinçaltı vurgusunu unutmayalım.


Direncimizin kırılmasına müsaade etmeyelim. Bir sonraki yeni başlangıçlar için gücümüzü topladığımızı ve sadece buna niyet ettiğimizi hatırlayalım.





Ülkemiz üzerindeki etkileri;


Ülke haritamızın 9.evine denk gelen Yeni Ay; din, felsefe, inançlar, yüksek öğrenim, üniversite, uzun deniz yolculukları, hukuk, yasalar, yurtdışı, yabancı ülke ve kültürlerle ilgili vurguların hakim olacağının bir göstergesidir. Diğer yandan yukarıdaki konu başlıkları ile ilgili sansasyonel ve aldatıcı haberlerin de sosyal medya kanallarında fazlaca gözlemleneceğinden bahsetmekte. Etik ve ahlaki kuralların ihlalinin artabileceği gibi durumlar da söz konusu olabilir. 9.evdeki Balık vurgusu evrenin ve toplumun yararına çalışmalıdır, ancak kendi bildiği doğrudan şaşmayacak kurallarımız içinse buna uymayanları da yargılayacakmış gibi duruyor.


Denizler tanrısı Poseidon, yani Neptün, sıvılar, gazlarla bağlantılı. Deniz aşırı yolculuklarla ilgili beklenmedik haberler de gündemimize taşınabilir. Sağlık açısından en dayanıksız burç olarak bilinen Balık Burcu etkisine dikkat etmemiz gerekebilir. Dengesiz beslenmek bağışıklık sistemimizi zayıflatabilir. Aşırı, çay kahve tüketimine dikkat! Bağımlılıklar geliştirebiliriz.



Yeni Ay gerçekleşirken Neptün-Neptün kadersel açının da etkilerini de gözlemleyeceğiz. Covit sürecini henüz atlatamadık. Sınırlamalar zaman zaman devam ederken zaman zaman da ufacık da olsa özgürleştiğimizi düşünmemize vesile oluyor. Hafta sonları kalkan yasakla birlikte mesafeleri koruyarak oturduğumuz kafe ve restoranlarda bu 14 günlük serüvende yiyecek ve içeceklerimize dikkat etmemiz gerektiğine dikkat çekmek isterim.


Sağlık açısından hormonlarla ilgili yapılan testler tekrara düşebilir. Ayak ve bileklerde ödemler görülebilir.


Güzel sanatlar ve romantim gibi konuları Venüs etkisinden alacağız. Bu sebeple de Yeni Ay’ın sanatsal vurgusunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Sanat camiamızdan beklenmedik üzücü kayıp haberleri gelmeye devam edebilir. Ya da sıvı gıda zehirlenmeleri gibi durumlara şahitlik edebiliriz.


Para piyasasında ise altının değer kazanması aldatıcı olabilir ve değer kayıpları yaşanabilir. Uzmanına sormadan hareket etmemek faydalı olabilir.


👾Seviliyorsunuz.💜


J.N.E.



20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page